A legjobb alkalmazás fejlesztő csapat ismérvei – szerintünk

Gábor Németh

2021-11-14

Hogyan válaszd ki azt a céget, akivel legjobban fogsz tudni együttműködni?!

Ha felmerül ez a kérdés, érdemes elgondolkozni azon, hogy:

Miért is akarok együttműködni egy szoftver fejlesztő csapattal?!

Sokféle válaszod lehet, az alábbiakból jópár egészen biztosan igaz kell legyen:

  1. Nincs kompetenciád, hogy önmagad, vagy vállalkozásodon belül megoldható legyen ez a kihívás.
  2. Nincs időd, hogy ezzel foglalkozz – az értékes időtöket inkább a saját üzletetek építésére fordítanátok, amíg valaki megoldja nektek ezt a fejlesztési projektet.
  3. Úgy gondolod, hogy ezt olyanokra kell bízni, akik minden nap ezzel foglalkoznak, és képben vannak a legfrissebb és legjobb gyakorlatokkal.
  4. Konzultálni szeretnél. Úgy gondolod, hogy kell egy “külső szem”, aki segít távolabbról megvizsgálni a megoldandó kihívást.
  5. Kell egy csapat, aki folyamatosan kézben tartja ezt az üzleti területet, és gondoskodik a folyamatos működéséről.
  6. Mert más is így csinálja, aki sikeres ezen a területen.
  7. Mert ez egy külön szakma, amire időt és energiát kell szánni, naponta fejlődni kell benne, és erre annak van ideje, aki erre szenteli az életét – nem érthet mindenki mindenhez!
  8. … stb.

A fentiek alapján tehát mit keresünk egy szoftverfejlesztő csapatban?:

  1. Értsenek a szakmájukhoz, de legyen meg bennük az alázat is!
  2. Legyen kapacitásuk, idejük rád!
  3. Legyenek naprakészek!
  4. Biztosítsanak szakértő konzultációt!
  5. Vállalják az elkészült rendszer folyamatos karbantartását!
  6. Segítsenek a kitűzött célok elérésében: sikeresnek lenni!
  7. Fókuszáljanak erre a területre, és képezzék magukat!

Néhány személyes igény, amit jó megvizsgálni:

  1. Illeszkedjen a csapat értékrendje a Tiédhez!
  2. Legyen meg a kémia már az első beszélgetésekkor, érezzük azt, hogy ez menni fog!
  3. Legyen meg a kölcsönös tisztelet, hiszen egy fejlesztési projektben legfontosabb a tiszta kommunikáció, és az egymásra figyelés Megrendelő és Szolgáltató között.

Meggyőződésünk, hogy egy fejlesztési projekt elkezdésekor, az árajánlatkéréskor érdemes dedikált időt szentelj arra, hogy megismerd azt a csapatot, akivel együtt dolgoznál.

Ha a fentieket megvizsgáltad, szereztél egy első benyomást ezekről a feltételekről, és úgy látod, hogy megvan ennél a csapatnál az, amit keresel, akkor már jó helyen vagy. Továbbmehetsz az árajánlatkéréssel a megegyezés felé.

Vigyázz! Az árszint, vagy az óradíjak nem feltétlen mutatják meg mennyire jó ár/érték aránnyal dolgozik egy fejlesztőcsapat!

Egy “olcsó” fejlesztőcsapat mindig drága. Ez egy aranyszabály. Hiszen olcsón nem lehet jó minőségben dolgozni, és a hibákat mindig drágább javítani, mint eleve jól csinálni valamit.

Egy “drága” fejlesztőcsapat nem mindig drága. Épp a fentiek miatt. De figyelj oda, hogy ne legyen indokolatlanul drága az, akivel dolgozol. A kapzsi emberekkel jó vigyázni, mert nem a Te érdekeid és sikered vezérli őket.

Egy közepes árfekvésben dolgozó fejlesztőcsapat általában a legjobb választás

A fejlesztés itt is lehet nagyon drága a végére, de dolgozhat kifejezetten jó ár/érték aránnyal is egy ilyen cég.

Mi azt gondoljuk, hogy alapvetően nem szabad csak az árazás alapján döntést hozni egy ilyen kapcsolatban. A mai globális piacon elég hasonló egységáron fejleszt már mindenki. A kérdés, hogy milyen összhang tud kialakulni fejlesztőcég és megbízó között. Mennyire tudják az idejüket hatékonyan kamatoztatni az értékek megteremtésében. Mit adnak az áraik mögött.

Ha jó szakemberek, és jó a kommunikáció, megvan a személyes kémia, és tisztelet, akkor meggyőződésünk, hogy jó eséllyel sikeres lesz a projekt.

Milyen csapat az Arteries?

A fenti értékeket azért is foglaltuk össze, mert mi ezeket igyekszünk minden projektünkben megmutatni. Emberek vagyunk mi is, olykor hibázunk, de ezeket elismerjük, és igyekszünk minden nap fejlődni. Úgy érzem, hogy sikeresen tudjuk képviselni ezt a fenti értékrendet. Ügyfeleink jó véleménnyel vannak rólunk, és nem a gyors haszonra fókuszálunk, hanem az ügyfeleink sikerére, mert ez lesz a mi sikerünk is.

Kérj konzultációt, és győződj meg magad erről. Szívesen segítünk projektedben!

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!