Mercedes-Benz – a kecskeméti gyár weboldalának megújítása – Esettanulmány

Barbara Borsos

augusztus 1, 2022

A projekt

A Mercedes kecskeméti gyár webes megjelenésének megújítása és IT biztonságtechnikai optimalizálása.

Az ügyfél

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország meghatározó vállalkozása és munkaadója.

A kihívás

A megbízó számára a legfontosabb szempont volt – természetesen a modern, időtálló design és funkcionalitás mellett -, hogy IT biztonság és GDPR szempontjából a legszigorúbb követelményeknek is megfeleljen a weboldaluk.

A mi megoldásunk

A fejlesztést a Concrete5 keretrendszerben végeztük. Az első lépésként megtervezett design terv megvalósításához, amellyel az ügyfelünk is maximálisan elégedett volt, egyedi blokkokat fejlesztettünk. Az oldal adminisztrálásakor szinte valamennyi grafikai elemet egyetlen blokk típus számos egyedi layout template-jével lehet kialakítani, így egyszerűsítve a tartalomkezelést. A content managerek között akár tartalmankénti jogosultsági szintek is kialakíthatóak, nem is beszélve a bővebb adminisztrátori és szuper adminisztrátori jogkörökről.

Az IT biztonság terén a legszigorúbb Technical and Organizational Security Measures (TOM) valamint Open Web Application Security (OWASP) feltételek szerint jártunk el. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary szakemberei által végzett auditon, mely fenti checklist-eken alapult, megfelelt az általunk fejlesztett weboldal.

Az általános, publikus tartalmak mellett, létrehoztunk egy csak a munkatársak számára elérhető felület is az oldalon. A dolgozói autentikációt a Daimler SSO implementálásával oldottuk meg.

Kulcs technológiák

  • Concrete5

A fejlesztési csapat

  • Frontend
  • Backend
  • DevOps
  • Design
  • QA
  • PM 

Az eredmény

Az ügyfél elégedettségét tükrözi, hogy jelenleg is folyik a közös tervezés egyéb rendszereik biztonságosabbá tétele és megújítása kapcsán úgy, mint a dolgozói kedvezmények kezelése, vagy a duális képzésre való online jelentkezés lehetősége.

Nézd meg a megújult weboldalt! 

Szeretnél még hasonló tartalmat olvasni a jövőben?

Ha tetszett cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre!